Dulceata de gutui
Dulceata de gutui este foarte aromata, cu un gust specific, deosebit de bun. Dulceata de gutui este potrivita atat pentru prajituri cat si pentru micul dejun intinsa pe o felie de paine cu unt, alaturi de un ceai sau un pahar de lapte cald
Ingrediente
- 1 litru apa
- 800 g zahar
- 1 kg de gutui
- sucul de la jumatate de lamaie
- 2 batoane scortisoara
Mod de preparare
- Curatam gutuile si le taiem cubulete sau le dam pe razatoare
- Intr-o oala, fierbem apa cu zaharul pana da in clocot si devine ca un sirop
- Adaugam gutuile rase, zeama de lamaie si batoanele de scortisoara
- Lasam sa fiarba la foc mic pana ce gutuile devin translucide si siropul capata consisteta asemanatoare cu mierea
- Adaugam dulceata fierbinte in borcane sterilizate si punem capacele. Intoarcem cu capacul in jos, ca sa nu prinda aer si le lasam asa pana se racesc