Susan caramelizat
In urma cu mai bine de 5000 de ani semintele de susan erau folosite in bucataria Asiei de Sud- Est. Susanul este bogat in nutrienti dar are si capacitati de a lupta, preveni sau de a vindeca anumite afectiuni. Prin continutul lor de vitamine si proteine, semintele de susan ajuta la regenerarea pielii, ajuta digestia, dantura, ajuta la prevenirea cancerului, a diabetului, reduce tensiunea arteriala, mentine inima sanatoasa, protejeza impotriva radiatiilor, previne cancerul, stimuleaza sanatatea osoasa. Semintele de susan sunt bogate in fibre, cunoscute pentru aportul lor la un sistem digestiv sanatos si un colon sanatos.
Ingrediente
- 200 g zahar
- 150 g susan
- 1 lingura de apa
- 2-3 linguri suc de lamaie
Mod de preparare
- Pregatim o tava in care turnam putina apa rece
- Intr-o cratita termorezistenta, punem zaharul, apa si sucul de lamaie. Lasam la foc mic, amestecand continuu, pana cand se topeste zaharul. Trebuie sa aveti grija sa nu se arda
- Adaugam susanul si amestecam energic, compozitia trebuie sa fie bine omogenizata
- Turnam susanul in tava pregatita si, cu ajutorul unei linguri data prin apa, nivelam un strat subtire de circa 1 centimetru. Intindem de 2-3 ori, o udam, iarasi uniformizam, iarasi o udam si se continua pana se obtine stratul dorit
- Feliem, asa fierbinte, in tava, cu un cutit bagat in apa rece
- In cazul in care susanul se intareste pana taiem tot, aprindem din nou aragazul si tinem tava cateva secunde deasupra focului fara sa atingem flacara, asfel se va inmuia, si vom putea continua sa taiem bucatile