Sos Bechamel
Sosul Bechamel, cunoscut si sub denumirea de sos alb, este un preparat important in bucataria franceza, fiind folosit ca sos de baza pentru crearea altor sosuri. Sosul Bechamel are ca ingrediente de baza faina, laptele si untul.
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 50 g faina
- 50 g unt gras 85%
- piper alb
- nucsoara
- sare
Mod de preparare
- Topim untul intr-o tigaie la foc mediu, apoi adaugam faina si amestecam bine cu telul timp de 2-3 minute
- Intr-un ibric incalzim laptele, apoi il adaugam treptat in rantasul alb amestecand energic cu telul
- Punem compozitia obtinuta la foc foarte mic si din momentul in care incepe sa clocoteasca mai lasam inca 12 minute amestecand des sa nu se lipeasca de fundul vasului, timp in care sosul se ingroasa
- Dupa ce luam sosul de pe foc condimentam cu sare, piper si nucsoara dupa gust