Rulada din pate de casa
Pateul de ficat este un preparat pentru care exista nenumarate variante de obtinere. In reteta noastra vom prepara pateul din ficat de pui, dar puteti inlocui cu succes cu ficat de curcan.
Ingrediente
- 1 kg ficat de pui
- 2 cepe medii
- 6-7 catei de usturoi
- 1 morcov fiert
- 2 linguri de coniac
- 2 linguri de smantana
- 3 linguri ulei de masline
- 200 g unt
- 1 lingurita suc lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare
- Curatam ficatul de pielite, il spalam si il tinem in lapte dulce, rece, timp de 30 de minute (laptele scoate gustul amar) , dupa care il fierbem in apa cu sare timp de 20-25 minute. Scurgem apa si lasam sa se raceasca
- Sotam ceapa si usturoiul in ulei incins pana devin moi si sticloase
- Punem in blender ficatul, ceapa si usturoiul, morcovul si mixam pana obtinem o crema fina, apoi adaugam smantana, coniacul, asezonam cu sare si piper si se mai mixam putin pentru a se omogeniza
- Scoatem untul de la rece si lasam sa se inmoaie, apoi il amestecam cu pasta de la 2 catei de usturoi, putina sare si o lingurita suc de lamaie
- Pentru a obtine rulada va tebui sa ne ajutam de o bucata de hartie de copt pe care intindem pasta de ficat uniform fara sa ajungem pana la margini. Peste stratul din pasta de ficat intindem pasta de unt intr-un strat cat se poate de uniform si rulam cu atentie indepartand hartia de copt
- Rulada gata formata o infasuram in folie de bucatarie si lasam la rece timp de 2-3 ore dupa care putem taia felii