Sarmalute vegetariene in foi de vita
Nu exista persoana careia sa nu-i placa sarmalele, fie ca sunt sarmale cu carne sau vegetariene. In reteta ce urmeaza, avem varianta de sarmale pentru vegetarieni sau pentru post.
Ingrediente
- 450 g orez cu bob rotund
- 500 g frunze de vita
- 600 ml apa
- 1 ceapa medie tocata marunt
- 1 praf de curry
- 2 catei de usturoi
- 2 rosii taiate marunt
- 3-4 linguri ulei vegetal
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura menta proaspata- tocata
- sare
- piper
Mod de preparare
- Preincalzim cuptorul la 190 grade C
- Sotam ceapa in ulei incins, adaugam usturoiul, menta, rosiile tocate, un praf de curry, apoi amestecam pana se simt aromele
- se adauga o cana de apa, orezul si lasam la fiert pana orezul absoarbe toata apa si incepe sa se patrunda
- asezonam compozitia cu sare si piper, apoi lasam la racit
- la foile de vita taiem coditele, se aseaza cu partea neteda in jos si punem pe fiecare in parte o lingura din compozitia de orez, se ruleaza si se strang partile laterale
- intr-o oala de lut stropim cu ulei, formam un pat din frunze de vita si asezam ordonat sarmalutele
- Amestecam sucul de lamaie cu apa, turnam apoi peste sarmale, acoperim cu frunze de vita dupa care punem capacul peste oala
- Bagam oala in cuptor si lasam timp de aprox. 90 minute