Clatite cu aluat de spanac
Clatite de spanac, un mic dejun ce ne asigura necesarul de nutrienti pentru intreaga zi. Clatitele cu spanac sunt un preparat inedit ce il putem prepara la fel de usor ca pe orice alte clatite.
Ingrediente
- 300 ml lapte
- 250 g faina de calitate superioara
- 200 g spanac proaspat
- 3 oua
- 1 lingura unt
- ulei vegetal
- sare
Mod de preparare
- Spalam bine spanacul, apoi il fierbem in apa cu un praf de sare timp de 3-4 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca, apoi il scurgem de apa si il mixam pana ce devine pasta, dupa care il lasam deoparte
- Intr-un bol separat batem ouale cu un praf de sare, apoi adaugam treptat, laptele, faina, untul taiat cubulete si la sfarsit adaugam spanacul, mixam 3-4 minute apoi lasam aluatul sa se odihneasca timp de 25-30 de minute
- Pentru a coace clatitele incalzim tigaia la foc mare 2-3 minute, apoi cu un prosop de hartie inmuiat in ulei ungem tigaia
- Din compozitia de aluat luam cu polonicul, turnam in tigaie pe care o inclinam in asa fel incat sa acopere fundul tigaii
- Coacem clatitele la foc mediu timp de 1 minut pe o parte si inca putin pe cealalta parte, apoi le rasturnam pe platou, dupa care ungem tigaia cu ulei. Procedam la fel pana terminam compozitia(12- 15 clatite)