Placinta cu peste
Pentru mesele de duminica in familie, o placinta cu peste si cartofi este tocmai potrivita. Placinta cu peste va satisface cu siguranta poftele celor mari si celor mici deopotriva.
Ingrediente
- 400 g file de peste alb
- 400 g file peste afumat
- 2 linguri ulei
- 6oo ml lapte gras
- 100 g unt
- 50 g branza cheddar rasa
- 50 g faina
- 4-5 cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapa galbena medie
- 1 legatura patrunjel tocat
- 1/2 lingurita nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare
- Preincalzim cuptorul la 180 grade C
- Curatam cartofii, ii taiem cubulete mai mari si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare pentru 20 minute
- Intr-o cratita incingem uleiul si adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat cubulete mici si pestele taiat cubulete. Sotam cateva minute, punem sare si piper si lasam pe foc mic 10 minute. Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat
- Intr-o cratita mica din teflon topim la foc mic 50 de grame de unt, adaugam faina amestecand bine si turnam treptat 400 ml lapte rece amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Asezonam cu nucsoara, sare si piper si daca este cazul se mai adauga lapte pana ce compozitia are consistenta smantanii groase. Lasam la fiert timp de 5-6 minute si apoi se adauga peste compozitia de peste si se amesteca usor
- Ungem cu unt un vas termorezistent si punem compozitia de peste
- Cartofii fierti si scursi de apa ii pasam bine si apoi ii amestecam cu 50 gr unt, sare si 150 ml lapte. Rasturnam piureul peste stratul de peste si nivelam, apoi presaram branza rasa si cubulete de unt-50 g
- Bagam in cuptor si lasam timp de 40 minute pana ce crusta capata tente brun