Tarta cu sparanghel
In antichitate sparanghelul era folosit pentru efectele sale afrodisiace. Mai jos avem o reteta inedita si gustoasa de tarta cu sparanghel.
Ingrediente
- 500 g sparanghel
- 350 ml smantana de gatit
- 150 g cascaval ras
- 150 g branza maturata rasa
- 3 oua
- sare
pentru aluat
- 250 g faina
- 120 g unt
- 80 ml apa rece
- sare
Mod de preparare
- Preincalzim cuptorul la 180 grade C
- Intr-un bol punem faina, untul si apa rece si amestecam cu mana pana obtinem aluatul, apoi il punem la frigider minim 30 de minute
- Curatam sparanghelul si indepartam partea lemnoasa
- Punem pe foc o cratita cu apa si sare, iar cand incepe sa clocoteasca punem sparanghelul si fierbem 4-5 minute, apoi se scoate si se lasa la scurs
- Intr-un bol mixam cele 3 oua cu un praf de sare, adaugam smantana de gatit, amestecam , adaugam branza, cascavalul si ametecam din nou pana ce compozitia devine omogena
- Intindem aluatul in forma rotunda, suficient de mare incat sa acopere si peretii tavii de copt
- Ungem tava de copt cu putin ulei, asezam hartie de copt, punem foaia de aluat, adaugam o parte din compozitia de branza, asezam bucati de sparanghel, apoi adaugam restul din compozitia de branza si deasupra asezam firele de sparanghel
- Bagam tava in cuptor si lasam timp de 40 de minute, pana cand aluatul de pe margine se rumeneste