Tocanita de vita cu bere bruna
O tocanita speciala pentru adevaratii bautori de bere care apreciaza berea bruna. Acest tip de tocanita de vita este unul popular in Marea Britanie, in special in Irlanda, tara recunoscuta pe mapamond ca avand o traditie in industria berii si a berariilor.
Ingrediente
- 2 1/2 linguri ulei de masline
- 1 kg carne de vita taiata cubulete
- Sare
- Piper
- 4 catei de usturoi
- 2 cepe galbene tocate marunt
- 3 1/2 linguri faina alba
- 420 ml bere bruna
- 5 linguri pasta de tomate
- 0.7 l supa de pui
- 4 morcovi taiati subtire
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita cafea
- 60 ml apa
- 1 lingura patrunjel
Mod de preparare
- Incingeti uleiul intr-o tigaie mare, adaugati carnea, sare si piper, apoi gatiti pana cand capata culoare bruna pe toate partile, dupa care scoateti carnea intr-un vas
- Apoi adaugati faina in tigaie si amestecati bine timp de 1 minut, in tot acest timp amestecati cafeaua cu apa si lasati deoparte
- Adaugati in tigaie peste faina berea bruna treptat si amestecati bine, apoi adaugati pasta de tomate, supa de pui, morcovii, cimbrul, ceapa, usturoiul si cafeaua cu apa
- Puneti apoi carnea peste amestecul din tigaie, si amestecati, iar daca este nevoie mai adaugati apa sa acopere toate ingredientele
- Reduceti focul si lasati sa se gateasca timp de 2 ore pana ce carnea devine frageda si sosul se ingroasa