Oua umplute
Ouale umplute fac parte din categoria aperitive, usor si simplu de preparat . Fie ca vrem o masa festiva sau o masa simpla in familie, ouale umplute sunt atragatoare ca aspect si sunt gustoase. Oul de gaina este cel mai consumat aliment in bucataria romaneasca. Este considerat alimentul cu cele mai multe valori nutritive. Este o sursa buna de proteine, vitamine si minerale. Albusul de ou contine putine calorii, deloc grasime si multe proteine, dar pentru ca galbenusul de ou contine cholesterol si grasimi saturate, nutritionistii ne recomanda sa consumam in medie un ou pe zi.
Ingrediente
- 8 oua
- 1 lingurita virf mustar classic
- 1 lingura maioneza
- piper alb
- sare
- patrunjel proaspat
- 2-3 linguri maioneza pentru ornat
Mod de preparare
- Fierbem ouale timp de 9-10 minute, apoi le scoatem intr-un vas cu apa rece, lasam 2-3 minute dupa care le curatam
- Taiem ouale in doua pe lung, scoatem galbenusurile intr-un castron si le maruntim cu o furculita
- Adaugam mustar, maioneza, putina sare, putin piper si amestecam bine pana se obtine o pasta cremoasa potrivit de moale
- Umplem jumatatile de ou cu pasta cu ajutorul unei lingurite (doar scobitura oului) apoi, cu ajutorul unui cornet punem maioneza peste, dupa care presaram patrunjel
- Tinem ouale in frigider acoperite cu folie pina la servire