Souvlaki de pui
Souvlaki este un preparat grecesc de tip fast-food foarte popular, prezent in toate restaurantele cu specific. Acesta este asemanator frigaruiului clasic pe care il stim cu totii, doar ca pe batul de lemn sunt insiruite numai buati de carne, fara legume. In general pentru souvlaki se foloseste carnea de porc, dar si vita, puiul sau oaia sunt destul de des folosite.
Ingrediente
- 450 g piept de pui taiat cubulete
- 2 catei de usturoi (tocati)
- 1 lingura suc de lamaie
- 3-4 linguri ulei de masline
- crengute de rozmarin
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingura miere
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 160 grade C
- Intr-un bol mare se amesteca bine puiul cu toate celelalte ingrediente in afara de miere
- Lasati la marinat timp de cel putin 1 ora
- Dupa ce scoateti de la marinat, infigeti bucatile de pui cate 3-4 in crengutele de rozmarin
- Ungeti puiul pe toate partile cu miere cu ajutorul unei pensule
- Puneti frigaruiele intr-o tava cu foaie de copt, apoi bagati la cuptor. Intoarceti-le pe fiecare parte pana ce puiul devine de culoare brun-aurie
- Nota: Serviti cu un dressing de usturoi sau cu tzatziki