Ciuperci champignon la gratar
Ciupercile au devenit nelipsite de la orice gratar, unde trebuie sa se inimereasca cineva care nu consuma preparate din carne. In reteta ce urmeaza vom prepara ciuperci champignon la gratar cu sos de soia, un preparat pe care sigur il vor consuma si vegetarienii si carnivorii.
Ingrediente
- 1 kg de ciuperci champignon taiate in jumatati pe lungul piciorului
- 2 linguri de otet balsamic
- 1 lingura sos de soia
- 3 catei de usturoi tocati marunt
- 1/2 lingurita de cimbru tocat marunt
- Sare
- Piper
Mod de preparare
- Intr-un bol mare se pun toate ingredientele in afara de ciuperci si se amesteca bine
- Apoi se adauga ciupercile taiate pe lung in jumatati si se lasa la marinat timp de 30 minute
- Se preincalzeste gratarul la foc potrivit, apoi se adauga ciupercile si se lasa aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte
- Nota: Se adauga patrunjel sau rozmarin si se servesc cu dressing de iaurt