Friptura de porc cu sparanghel si sos de zmeura
Sparanghelul contine numerosi nutrienti care au proprietati anti-imbatranire si protejeaza organismul impotriva cancerului, a formarii de pietre la rinichi, sustine fuctionarea optima a sangelui, ajuta la mentinerea vederii, accelereaza metabolismul si are efecte benefice asupra memoriei. Nu in ultimul rand este important pentru functionarea normala a creierului si a sistemului nervos. De aceea va propunem o friptura delicioasa servita alaturi de o garnitura de sparanghel.
Ingrediente
- 400 g cotlet de porc
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 linguri ulei vegetal
- 4 linguri apa
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingurita sare
- 10-12 fire de sparanghel
- sos de zmeura
Mod de preparare
- Spalam carnea, o tamponam cu un prosop de bucatarie pentru a se zvanta mai repede. Intr-un castron facem un amestec din 1 lingura zeama lamaie, 2 linguri ulei, 50 ml apa, 3-4 catei de usturoi zdrobiti, o lingurita de sare, piper si inmuiem bucatile de carne in acest amestec. Acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider 2-3 ore
- Scoatem carnea din frigider cu o jumatate de ora inainte de gatire
- Intr-o tigaie incingem ulei, punem carnea la prajit in uleiul incins la foc mediu si rumenim usor pe ambele parti
- Curatam sparanghelul si indepartam partea lemnoasa, apoi punem la fiert in apa cu putina sare timp de 13-15 minute, dupa care se scoate intr-o sita la scurs si se aseaza in farfurii pentru servit impreuna cu friptura peste care se pune sos de zmeura