Muschi de vita cu sparanghel
Muschi de vita cu sparanghel, o portie serioasa si perfecta pentru un pranz rafinat. Muschiul de vita este un pretentios la gatit, insa noi ne vom descurca cu el si cu sparanghelul deasemenea.
Ingrediente
- 2 felii muschi de vita de aprox. 2 cm grosime
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 cubulet de unt
- 500 g sparanghel
- 1 catel usturoi
- 1 crenguta rozmarin
- 1 lingurita piper (negru si verde)
- 1/4 lamaie
- sare
Mod de preparare
- Curatam carnea de eventualele pielite si taiem feliile perpendicular pe fibra, dupa care se se acopera cu folie de bucatarie si se lasa la frigider 10-12 ore
- Dupa ce scoatem carnea de la frigider se presara cu amestecul de piper negru si piper verde, se pune cate o lingura de ulei pe fiecare parte si se maseaza cu mana, dupa care se lasa timp de 30 minute deoparte
- Incingem o tigaie grill la foc mare pentru 3 minute, fara grasime, dupa care asezam carnea in tigaie si lasam fara sa miscam 2-3 minute (pentru mediu facut sau bine facut), apoi intoarcem si mai lasam 2 sau 3 minute
- Dupa ce am intors carnea, cu catelul de usturoi taiat si cu ajutorul unei furculite frecam bine carnea pe deasupra, apoi lovim carnea pe ambele parti cu crenguta de rozmarin si la final trecem scurt cubuletul de unt pe toata suprafata carnii
- Scoatem carnea pe o farfurie preancalzita si lasam 3-4 minute la odihna
- In farfuria in care a stat carnea vom gasi suc scurs, peste care stoarcem 10-12 picaturi suc de lamaie, amestecam si stropim bucatile de carne
- Curatam sparanghelul si indepartam partea lemnoasa, apoi se fierbe 13-15 minute in apa cu o lingurita de sare, se scurge de apa si se aseaza pe farfuriile de servit. Langa el asezam si friptura. se serveste cald