Salata cu sparanghel, ou fiert si rosii
Salata de sparanghel cu rosii si uo fiert este o alegere ideala pentru o alimentatie sanatoasa. Sparanghelul este o leguma extrem de apreciata de catre nutritionisti pentru calitatile sale exceptionale.
Ingrediente
- 6 fire sparanghel
- 8-10 rosii cherry
- 2 oua
- 60 g rucola
- 60 g salata verde
- 2 linguri ulei de masline
- 1-2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura marar tocat
- piper alb macinat
- sare
Mod de preparare
- Curatam sparanghelul si indepartam partea lemnoasa, apoi fierbem in apa cu o lingurita de sare timp de 13-14 minute, dupa care scoatem intr-o sita si racim sub jetul de apa rece pentru a opri procesul de gatire
- Fierbem ouale 10-12 minute, le curatam de coaja si le taiem sferturi
- Spalam salata verde si rucola, lasam la scurs le punem intr-un bol incapator (salata verde o rupem). Adaugam sparanghelul taiat bucati mici, rosiile taiate sferturi si mararul
- Amestecam uleiul de masline, sucul de lamiae, sarea si piperul macinat intr-un castron mic. Dressingul obtinut il punem peste legume si amestecam usor. La final adaugam ouale fierte taiate sferturi