Sparanghel cu paste si sos alb
Sparanghelul, un ingredient inclus in topul legumelor-medicament. Sparanghelul este foarte apreciat, fiind des inclus in meniurile de dieta, si este considerat de nutritionisti ca un remediu bun pentru mentinerea tineretii.
Ingrediente
- 200 g paste-scoica
- 12 fire sparanghel
sos
- 25 g unt
- 25 g faina
- 250 ml lapte
- 25 g branza emmental
- sare
- piper alb
Mod de preparare
- Curatam sparanghelul si indepartam partea lemnoasa, apoi punem la fiert in apa cu sare timp de 13-15 minute, dupa care lasam sa se scurga, apoi il taiem in bucati mici de 2-3 cm
- Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg bine si se aseaza pe farfuriile pentru servit
- Topim untul intr-un vas pe foc mic, apoi adaugam faina si amestecam pana capata o culoare galbuie. Adaugam laptele cald treptat si amestecam energic. Lasam sa fiarba timp de 2-3 minute, adaugam branza rasa, amestecand pana se topeste si oprim focul. Potrivim gustul cu sare si piper
- Sosul obtinut se pune in scoici, apoi se adauga sparanghelul