logo
  • Acasa
  • Selector-Retete
  • Contact

Sparanghel cu paste si sos alb

Sparanghel cu paste si sos alb

Sparanghelul, un ingredient inclus in topul legumelor-medicament. Sparanghelul este foarte apreciat, fiind des inclus in meniurile de dieta, si este considerat de nutritionisti ca un remediu bun pentru mentinerea tineretii.

Ingrediente

  • 200 g paste-scoica
  • 12 fire sparanghel
  • sos

  • 25 g unt
  • 25 g faina
  • 250 ml lapte
  • 25 g branza emmental
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

  • Curatam sparanghelul si indepartam partea lemnoasa, apoi punem la fiert in apa cu sare timp de 13-15 minute, dupa care lasam sa se scurga, apoi il taiem in bucati mici de 2-3 cm
  • Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg bine si se aseaza pe farfuriile pentru servit
  • Topim untul intr-un vas pe foc mic, apoi adaugam faina si amestecam pana capata o culoare galbuie. Adaugam laptele cald treptat si amestecam energic. Lasam sa fiarba timp de 2-3 minute, adaugam branza rasa, amestecand pana se topeste si oprim focul. Potrivim gustul cu sare si piper
  • Sosul obtinut se pune in scoici, apoi se adauga sparanghelul
Copyright © flavor-picker.ro 2019
  • Politici private