Cotlete de miel la cuptor cu sparanghel
In general, din carnurile pretentioase la gatit, ies preparate exceptionale. Una dintre aceste carnuri este cea de miel, o carne pe care nu oricine se aventureaza sa o prepare, doar cei iscusiti in ale bucatariei reusesc in a da un gust savuros carnii de miel prin combinarea cu diverse condimente si prin modul de preparare.
Ingrediente
- 14-15 fire sparanghel
- 800 g cotlete de miel
- 300 ml vin alb demisec
- 4-5 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri seminte de rodie
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita boia iute
- cimbru
- rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare
- Spalam carnea de miel sub jet de apa rece si lasam sa se scurga de apa
- Cotletele de miel se pun intr-o tava si se condimenteaza cu cimbru, rozmarin, boia, usturoiul zdrobit, sare , piper, apoi stropim cu uleiul de masline si vin demisec. Lasam la frigider timp de aprox. 2 ore pentru a se intrepatrunde aromele
- In cuptorul preancalzit la temperatura de 200 de grade c., punem tava pentru 70-80 de minute, pana ce carnea este bine patrunsa si s-a rumenit. In tot acest timp stropim carnea de cateva ori cu sosul din tava pentru a capata un aspect placut
- Cu aproximativ 20 de minute inainte de a scoate tava cu cotlete din cuptor ne ocupam de sparanghel. Spalam si indepartam partea lemnoasa de la sparanghel
- Intr-un vas mai inalt punem apa la fiert cu putina sare si cand incepe sa clocoteasca reducem focul si punem sparanghelul la fiert pentru 12-15 minute, apoi scoatem sa se scurga si asezam pe un platou impreuna cu cotletele, peste care punem sosul din tava si semintele de rodii. Se serveste cald alaturi de o garnitura de cartofi noi fierti