Sparanghel cu ou fiert si masline
Sparanghelul cu ou fiert si masline se prepara rapid si este o alegere excelenta pentru o alimentatie sanatoasa, satioasa dar si gustoasa fiind foarte apreciata inclusiv de catre sportivii de performanta.
Ingrediente
- 12-15 fire sparanghel
- 2-3 oua
- 50 g masline negre taiate inele
- 70 g branza telemea
- sare
Mod de preparare
- Spalam sparanghelul si indepartam partea lemnoasa daca e cazul, lasam sa se scurga bine sau tamponam cu prosop de hartie pentru a absorbi apa, apoi punem pe gril timp de 3-4 minute pe fiecare parte. cand este gata il stropim su zeama de lamaie, cu ulei de masline, ii dam putina sare si il asezam pe platou
- Intr-un vas fierbem ouale 10-12 minute pentru a fi tari, apoi lasam sa se raceasca , curatam de coaja, taiem sferturi si le punem pe platou alaturi de sparanghel. Punem maslinele (fara samburi) si branza telemea maruntita