Ou ochi cu sparanghel
Un mic dejun cu ou ochi si sparanghel pe care il putem prepara rapid cand suntem pe fuga in drum spre birou. Sparanghelul ne asigura multe beneficii nutritionale pentru organism, nu degeaba Ludocic al XIV-lea a construit solarii pentru a cultiva si se bucura tot timpul anului de aceasta leguma.
Ingrediente
- 5-6 fire de sparanghel
- 1 ou
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare
- ulei vegetal
Mod de preparare
- Intr-un vas mai inalt punem apa cu putina sare si sucul da lamiae. Cand incepe sa clocoteasca punem sparanghelul si fierbem circa 10-15 minute la foc domol
- Intr-o tigaie punem ulei vegetal. Cand acesta s-a incins, adaugam oul si lasam sa se prajeasca atata timp cat galbenusul sa fie inca moale
- Asezam oul si sparanghelul pe o farfurie, garnisim cu verdeata si servim imediat cu paine prajita