Budinca cu ciocolata
Budinca cu ciololata, un desert exceptional pe care il putem prepara personal rapid si fara complicatii. Budinca, in special cea cu ciocolata, este printre cele mai apreciate deserturi din lume.
Ingrediente
- 300 ml lapte
- 100 g zahar
- 120 g smantana lichida
- 70 g ciocolata
- 20 g cacao
- 15 g amidon
- 2 ml esenta rom
- 2 galbenus de ou
- 1 praf de sare
Mod de preparare
- Intr-un bol amestecam cacao, praful de sare, amidonul si smantana lichida, apoi adaugam 2 galbenusuri de ou si amestecam bine
- Intr-o cratita cu fund dublu punem laptele si zaharul la foc mediu, amestecam usor pana se dizolva zaharul si laptele ajunge la punctul de fierbere
- Laptele fierebinte se toarna treptat peste compozitia cu cacao si se amesteca
- Compozitia obtinuta se pune in cratita in care a fost incalzit laptele, se pune la foc mic pana da in clocot si se ingroasa, dupa care mai lasam pe foc 2-3 minute. In acest timp amestecam cu telul sa nu faca cocoloase
- Acum e momentul sa adaugam ciocolata rasa, esenta de rom si mai tinem pe foc pana se topeste ciocolata si compozitia devine omogena
- Punem budinca in pahare sau boluri pentru servit si putem adauga deasupra ciocolata rasa, bezea sau fructe de padure. Putem servi calda sau rece