Risotto cu spanac
Risotto este un preparat pe baza de orez al bucatariei italienesti. Risotto are nenumarate variante de preparare cu diverse legume si combinatii de condimente, multe variante preparandu-se cu vin, supa sau unt.
Ingrediente
- 200 g orez cu bob rotund
- 100 g spanac
- 500 ml supa de pasare
- 40 g unt
- 2 linguri ricotta
- 1 ceapa mica
- 1/2 tulpina de telina
- piper alb macinat
- sare
Mod de preparare
- Tocam marunt ceapa si telina, incalzim supa si spalam spanacul
- Intr-o cratita topim jumatate din unt si sotam 3-4 minute ceapa si telina pana cand se inmoaie, apoi adaugam orezul si amestecam . Lasam pana cand boabele de orez devin translucide. Adaugam in transe supa de pasare (cate un polonic) amestecand constant , pana cand toata supa se absoarbe si orezul este fiert (15 -20 minute)
- Intr-o alta cratita topim untul ramas si sotam spanacul (taiat mic) circa 2-3 minute
- Cand orezul este gata adaugam spanacul sotat, ricotta, sare si piper dupa gust, apoi amestecam usor pana se omogenizeaza, apoi luam de pe foc