Risotto cu iaurt
Risotto este un preparat specific bucatariei italienesti ce in timp a capatat nenumarate variante si interpretari, de la risotto cu parmezan la cel cu fructe de mare. Risotto se preteaza perfect ca garnitura langa o varietate larga de preparate de carne sau legume si ciuperci.
Ingrediente
- 500 ml apa
- 150 g orez cu bob rotund
- 25 ml vin alb
- 15 g unt
- 1 ceapa
- 10 g busuioc
- sare
- piper
- 2 linguri parmezan ras
- iaurt
Mod de preparare
- Tocam ceapa marunt si o calim in unt pana se inmoaie, adaugam busuiocul taiat foarte mic si lasam cateva secunde, apoi punem orezul si amestecam pana boabele de orez devin translucide, apoi adaugam 250 ml apa calda si vinul
- Lasam sa fiarba la foc mic pana scade zeama, adaugam din nou apa si continuam tot asa pana ce orezul este fiert
- Luam orezul de pe foc, punem parmezanul, condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam
- Servim risotto cald alaturi de un iaurt gras