Pui cu ananas
Pieptul de pui cu ananas este un preparat cu tenta exotica , cu un gust rafinat dulce-acrisor si care se poate prepara destul de usor si repede.
Ingrediente
- 300 g piept de pui
- 4-5 linguri cubulete de ananas din conserva
- 1 morcov
- 4 linguri de ulei de porumb
- 3 linguri sos de soia
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri amidon
- 1 lingura seminte de susan
- 1 plic sos dulce acrisor
- 1 lingura ghimbir macinat
Mod de preparare
- Pieptul de pui se taie cuburi, radem morcovul si taiem marunt usturoiul
- Incingem in work doua linguri de ulei si prajim carnea amestecata cu amidon si stropim cu jumatate din sosul de soia. cand este rumenita scoatem carnea intr-un vas
- Incingem restul de ulei si calim usturoiul, ghimbirul si morcovul, apoi punem cuburile de ananas, 3-4 linguri suc de ananas (din conserva) si lasam la foc iute sa scada zeama amestecand continuu
- Acum e timpul sa adaugam puiul prajit, sosul dulce acrisor, restul de sos de soia , un praf de sare si mai lasam pe foc 2-3 minute la foc moderat
- Servim cu garnitura de orez, presarat cu seminte de susan