Clatite cu cacao
Clatite cu cacao, combinatia perfecta pentru un desert rapid caruia putini i-ar putea rezista. Le preparam ca pe orice alte clatite doar ca adaugam ingredientul vedeta, si anume cacao, ce le va face de doua ori mai gustoase decat erau.
Ingrediente
- 350 g faina
- 400 g iaurt
- 100 g zahar
- 50 ml lapte
- 3 linguri cacao
- 3 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de sare
- ulei vegetal
Mod de preparare
- Intr-un bol incapator mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare
- Cand compozitia si-a dublat volumul si a devenit ca o crema, adaugam laptele si iaurtul
- Amestecam faina, cacao si praful de copt si adaugam treptat in bol mixand la viteza mica pana obtinem o copozitie omogena ca o smantana fluida
- Intr-o tigaie unsa cu putin ulei coacem clatitele timp de 1-2 minute pe fiecare parte
- Dupa ce scoateti clatitele pe o farfurie, adaugati dulceata sau crema preferata, rulati si sunt gata de servit