Ficatei de pui la tigaie
Ficateii de pui la tigaie, un preparat caruia nu multi dintre noi putem sa-i rezistam. Doar ii adaugam in tigaie pana incep sa sfaraie si pana la prima inghititura pofta nu ne va lasa in pace, dar avem noroc, se prepara rapid si fara mare deranj.
Ingrediente
- 500 g ficatei de pui
- 2 fire de usturoi verde
- 2-3 linguri ulei vegetal
- sare
Mod de preparare
- Spalam ficateii si ii tinem in apa rece la frigider 2-3 ore, timp in care schimbam apa de 2-3 ori, asta pentru a elimina gustul putin amarui si a evita intarirea
- Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ficateii, acoperim tigaia cu capac si prajim 3-4 minute la foc mediu, fara sa amestecam, apoi intoarcem ficateii si mai prajim 4-5 minute, dupa care punem usturoiul tocat marunt, reducem focul si lasam sa se inabuseasca 3-4 minute
- Dupa ce stingem focul asezonam cu sare si piper si ii putem servi cu mamaliguta si mujdei de usturoi