Clatite pufoase cu mere
In functie de umplutura, clatitele pot fi servite ca desert, aperitiv sau gustare. In Franta exista o adevarata industrie a clatitelor, cu restaurante specializate unde se pot consuma cu diverse si sofisticate feluri de umplutura, de la dulceata si creme pana la fructe de mare.
Ingrediente
- 350 g faina
- 500 ml lapte
- 3 mere rase
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri zahar pudra
- 2 oua
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- scortisoara
- sare
Mod de preparare
- Intr-un bol amestecam faina, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul, praful de scortisoara, sarea si cele doua oua
- Adaugam treptat laptele si amestecam cu telul, apoi adaugam uleiul si merele rase si amestecam usor
- Incingem o tigaie non-aderenta, o ungem cu ulei si stergem cu un prosop de hartie surplusul de ulei
- Din compozitia obtinuta luam cu polonicul si punem in tigaie
- Coacem clatitele la foc mediu si cand incepe sa faca bule la suprafata, intoarcem si pe cealalta parte si tinem timp de aprox. 1 minut
- Repetam procedeul pana terminam compozitia
- Se servesc calde, pudrate cu scortisoara si zahar pudra