Chiftele de varza
Varza se poate consuma in diverse moduri, de la banala salata de varza pana la retete elaborate preparate in mai toate bucatariile lumii. In reteta ce urmeaza, vom prepara chiftele de varza, o alternativa excelenta pentru un burger vegetarian delicios.
Ingrediente
- 1 kg varza
- 200 g conopida
- 3 oua
- 50 g unt
- 1/2 pahar gris
- 1/2 pahar de lapte
- 1/2 pahar pesmet
- ulei vegetal
- sare
- piper
Mod de preparare
- Se curata varza si se toaca marunt si impreuna cu buchetele de conopida, se pun intr-o cratita unde adaugam un praf de sare, laptele fierbinte si acoperim cu un capac
- Se fierbe inabusit aproximativ 30-40 de minute, apoi adaugam treptat gris si amestecam in continu ca sa nu faca cocoloase si mai lasam la fiert 5-10 minute
- Luam cratita de pe foc, lasam sa se raceasca, apoi adaugam ouale, untul, piperul si amestecam bine
- Cu mainile umede modelam chiftelele, le tavalim prin pesmet si le punem la prajit pe ambele parti pana se rumenesc