Chiftele de conopida
Burgerii sunt irezistibili pentru oricine, chiar si pentru cei mai convinsi vegetarieni. Insa exista solutia perfecta pentru a-i multumii pe vegetarieni, si anume cu burgeri cu chiftele de conopida, un preparat ce nu duce lipsa de gust si arome.
Ingrediente
- 1 conopida
- 4 catei usturoi tocati marunt
- 3 oua
- 2 fire ceapa verde
- 1/2 legatura marar
- 50 g pesmet
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare
- Preincalzim cuptorul la 180 grade C
- Desfacem conopida in buchetele, o spalam, apoi o fierbem in apa cu sare pana cand varful furculitei intra cu usurinta in conopida, apoi o punem intr-o strecuratoare si o lasam la scurs pana se raceste
- Tocam marunt buchetelele de conopida, ceapa verde, mararul si amestecam cu usturoiul ras, 2-3 linguri pesmet si cele 3 oua, apoi amestecam pana ce compozitia devine omogena. daca compozitia este prea moale pentru a putea fi modelata cu mana, mai putem adauga pesmet pana obtinem consistenta dorita
- Modelam chiftelele cu mana umezita, si le punem in tava de copt in care a fost asezata hartia de copt
- Stropim fiecare chiftea cu putin ulei de masline si bagam in cuptor si lasam timp de aproximativ 30 de minute pana capata o culoare aurie. Dupa 15 minute intoarcem chiftelele, stropim din nou cu putin ulei pentru a se rumeni pe ambele parti