Shaorma cu piept de pui
Shaorma, celebrul preparat oriental intalnit frecvent la fast-foodurile cu specific din toate orasele mari ale planetei. Des confundata cu kebabul, shaorma are oaresce asemanari cu acesta mai mult la condimentele folosite decat la modul de preparare.
Ingrediente
- 200-250 g piept de pui dezosat
- 2 lipii
- 1 castravete
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ceapa rosie
- 2 catel usturoi
- 2 linguri varza alba taiata fideluta
- 2 linguri smantana
- condimente pentru pui
- patrunjel
- marar
- ketchup
- maioneza
- sare
Mod de preparare
- Spalam pieptul de pui, taiem fasii lungi si subtiri, punem o lingura de condiment de pui peste carne si amestecam, apoi le frigem in tigaia grill
- Taiem ceapa solzisori, castravetele bastonase subtiri si lungi si ardeiul
- Intr-un bol amestecam toate legumele taiate, fasiile de pui, verdeata tocata si maioneza
- Pe o farfurie asezam lipia (inainte de montaj puneti lipia pe grill pentru putin timp sa se incalzeasca), pe care asezati amestec de legume si carne, ketchup dupa gust (optional), dupa care rulam lipia ca pe clatita