Orez cu lapte de cocos
Orezul cu lapte de cocos consumat cu mango este un preparat exotic, rafinat si usor de facut. Bobul de orez reprezinta simbolul fertilitatii pamantului si puterea zeilor. Pentru calitatile nutritive deosebite orezul este introdus in alimentatia copiilor de la cele mai fragede varste, dar la fel de bun este si pentru adulti.
Ingrediente
- 750 ml lapte de cocos
- 175 ml apa rece
- 175 g orez
- 3 linguri zahar/indulcitor
- 1 plic zahar vanilat
- sare
- 1 mango
Mod de preparare
- Intr-o cratita punem apa impreuna cu orezul si lasam la fiert 5 minute, pana ce orezul absoarbe apa, amestecam des
- Adaugam laptele de cocos, lasam 2 minute, apoi adaugam zaharul vanilat, cele 3 linguri de zahar si amestecam usor
- Lasam la foc redus sa fiarba 15-20 de minute, pana cand orezul absoarbe tot laptele. Amestecam ades. daca dupa acest timp orezul nu este bine fiert, mai adaugam lapte sau apa (sa fie calde) si mai tinem pe foc pana lichidul va fi absorbit de orez
- Luam cratita de pe foc, lasam sa se raceasca 5 minute, apoi in forme cilindrice asezate in farfurii punem orezul fiert si lasam cateva minute sa se intareasca putin, dupa care putem scoate formele
- Se serveste cald sau rece cu mango taiat felii sau simplu