Peste la cuptor
Pestele la cuptor, un preparat perfect pentru o petrecere cu tematica greceasca. Vom prepara pestele dupa o reteta simpla, importante fiind condimentele pe care le alegem.
Ingrediente
- 2 pesti 350 - 400 g (salau sau pastrav)
- 1 ceasca vin alb sec
- 1 ceasca sos de rosii
- 1 lamaie
- 3-4 catei de usturoi
- patrunjel proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- sare
Mod de preparare
- Preincalzim cuptorul la 180 grade C
- Curatam si spalam pestele, il stergem de apa si ii dam sare si interior si exterior. Asezam pestele intr-un vas termorezistent si stropim cu 2 linguri ulei de masline
- Tocam usturoiul marunt si presaram peste pesti, apoi punem la cuptor timp de 15- 20 minute, acoperit cu folie de alaminiu
- Scoatem din cuptor, adaugam in tava sosul de rosii, vinul sec, patrunjelul tocat marunt si lasam la cuptor (fara folie) inca 15-20 minute. Se serveste cald cu garnitura de cartofi natur si lamaie