Pui teriyaki
Unul din "personajele" de baza ale bucatariei japoneze este sosul teriyaki. Japonezii aproape ca insista sa foloseasca teriyaki la prepararea oricarui tip de carne, acest sos fiind semnatura lor recunoscuta international.
Ingrediente
- 800 g pulpe de pui dezosate
- 100 ml sos soia
- 1 lingura miere
- 4 linguri otet de orez
- 4 linguri sake
- 2 linguri seminte susan
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare
- Prima data pregatim sosul. Intr-o craticioara punem sosul de soia si mierea la foc mic si amestecam pana se dizolva mierea
- Lasam sa se raceasca, apoi turnam peste carnea de pui, acoperim cu folie de bucatarie si lasam la frigider aproximativ o ora
- Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei si prajim carnea la foc mediu pana se rumeneste putin, apoi turnam sosul peste carnea prajita si lasam sa fiarba acoperit cu focul mic 15 minute, intorcand pe ambele parti
- Scoatem bucatile de carne pe pat de orez fiert, presaram seminte de susan si putem servi