Pulpe de pui prajite cu sos de usturoi
Fie ca le preparam la gratar, la cuptor sau prajite, pulpele de pui sunt pe gustul tuturor datorita carnii fragede si a crustei ce le acopera. Desigur, pentru a obtine pulpe de pui fragede, este important sa stim sa combinam ingredientele si condimentele.
Ingrediente
- 1 kg pulpe de pui
- 5-6 catei de usturoi
- 200 ml vin alb sec
- 1 lingura de unt
- condimente pentru pui
- ulei de masline
- ulei vegetal pentru prajit
- boia
- curry
- sare
- piper
Mod de preparare
- Spalam pulpele, tamponam cu prosoape absorbante de bucatarie, ungem cu ulei de masline, condimentam cu boia, sare, piper si condimente de pui, apoi punem la frigider aproximativ 2 ore pentru a se fragezi si a se combina aromele
- Zdrobim cateii de usturoi , apoi se freaca cu sare si putin ulei de masline, pana se face ca o maioneza
- Adaugam in castron peste aceasta maioneza, vinul, untul, curry, piper si se amesteca bine
- Intr-o tigaie nonaderenta, punem ulei, asezam pulpele si lasam la prajit
- Dupa 2-3 minute, cand se albesc la culoare, intoarcem pulpele pe cealalta parte si mai lasm pe foc inca 2-3 minute
- Cand sunt rumenite pe toate partile adaugam peste pulpe jumatate din sosul de usturoi cu vin, acoperim cu un capac cu gauri si lasam la prajit cu foc mic. cand s-au rumenit pe o parte, intoarcem pulpele pe cealalta parte si adaugam pe fiecare in parte restul de sos. daca este necesar putem sa adaugam putina apa
- Dupa ce pulpele sau prajit, scurgem sosul din tigaie intr-un castron si mai lasam pe foc 4-5 minute pentru a fi mai crocante