Sandvis cu piept de pui si sos tzatziki
Un preparat grecesc servit cum nu se putea altfel, si anume cu sos tzatziki. Este aproape imposibil sa preparam o gustare greceasca fara a folosi tzatziki, sosul etalon al peninsulei.
Ingrediente
- 1 piept de pui fara os si piele
- 2 linguri ulei vegetal
- 6 linguri tzatziki
- salata verde
- 1 ceapa rosie taiata inele
- 3 pite
- sare
- piper
Mod de preparare
- Spalam pieptul de pui si taiem in doua pe lungime. Presaram sare si piper pe ambele parti
- Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim pieptul de pui la foc mare cateva minute pe fiecare parte
- Cand carnea incepe sa prinda o culoare usor aurie, dam focul mic si mai prajim pentru scurt timp pana se patrunde si este pe placul nostru. Cand este gata taiem carnea fisii
- Pe fiecare pita se aseaza salata verde, apoi punem 2 linguri de tzatziki, dupa care asezam bucati de carne si cateva inele de ceapa