Budinca cu ricotta
Budinca cu ricotta, un preparat ce il putem savura cu la fel de multa placere atat cald cat si rece. Budinca cu ricotta se prepara usor, necesitand aproximativ 1 ora pentru a obtine deliciosul preparat.
Ingrediente
- 200 g branza de vaci
- 200 g ricotta
- 100 g unt
- 130 g zahar
- 50 g gris
- 4 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 praf de copt
- sare
Mod de preparare
- Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare si punem la frigider
- Mixam galbenusurile cu zaharul si untul pana devine crema, apoi adaugam grisul amestecat cu praful de copt
- Amestecam branza cu crema cu galbenusuri, apoi amestecam cu albusurile-spuma
- Ungem un vas de copt cu putin unt si punem compozitia la cuptor timp de 45 minute, apoi stingem focul si mai lasam vasul in cuptor inca 10 minute cu usa cuptorului intredeschisa
- Se poate servi calda dar si rece