Placinta cu varza si ciuperci
Placinta cu varza si ciuperci, un preparat turcesc caruia ii vom prinde gustul de indata ce o gatim prima oara. O placinta pe care o vom prepara de fiecara data cand vom avea ocazia sa impresionam musafirii.
Ingrediente
- 500 g varza alba
- 300 g ciupeci
- 4 oua
- 2 ceapa galbena
- 1 pahar chefir
- 1 pahar faina
- 1/2 pahar maioneza
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 morcov
- 1 lamaie
- ulei vegetal
- sare
- piper
Mod de preparare
- Preincalzim cuptorul la 180 grade C
- Prima data mixam ouale, turnam chifirul, adaugam maioneza, bicarbonatul , faina si un praf de sare si mixam
- Taiem varza fasii subtiri, o stropim cu suc de lamiae si amestecam cu mainile apasand
- Dam morcovul prin razatoare, taiem ceapa solzisori si ciupercile le taiem marunt
- Calim varza impreuna cu morcovul pana se inmoaie
- Separat calim ceapa si ciupercile pana scade zeama lasata de ciuperci
- Amestecam cele doua compozitii, adaugam sare si piper dupa gust
- Ungem o tava cu ulei , turnam jumatate din aluatul gata mixat si nivelam, apoi punem umplutura si repartizatam uniform, dupa care adaugam restul de aluat si nivelam cu o spatula
- Bagam la cuptor si lasam timp de 40 de minute
- Dupa ce scoatem din cuptor , lasam putin sa se raceasca si se poate servi imediat