Rondele de cartofi cu cascaval
Rondele de cartofi cu cascaval, o gustare potrivita atat la micul dejun cat si la pranz. Le putem servi si reci si le putem lua la pachetul pentru serviciu sau la picnic in parc.
Ingrediente
- 800 g cartofi
- 150 g faina
- 100 g cascaval
- 3-4 fire ceapa verde taiata marunt
- 200 ml ulei
- 3 oua
- sare
- piper
Mod de preparare
- Curatam si taiem cartofii in patru, apoi ii punem la fiert cu apa si sare
- Dupa ce cartofii s-au racit, se dau prin razatoare sau se zdrobesc cu furculita, adaugam faina, ouale, cascavalul ras, ceapa verde, sare, piper dupa gust si amestecam bine pana se omogenizeaza
- Din compozitia obtinuta, formam in palme mingiute potrivite ca marime, dupa care le aplatizam, pana obtinem rondele cu grosimea unui deget
- Intr-o tigaie nonaderenta incingem ulei si prajim rondelele pe ambele parti pana se rumenesc, apoi le scoatem pe servetele absorbante