Rondele de cartofi umplute cu ciuperci
In Estul Europei este cunoscut sub numele de zrazy, vorbitorii de engleza le spun "cutlets", in schimb noi le spunem "pirjoale" sau "rondele" fiind preparate in nenumarate feluri. Noi am ales pentru reteta prezentata mai jos varianta cu ciuperci.
Ingrediente
- 3-4 cartofi medii
- 250 g ciuperci
- 1 ceapa mare
- 2-3 linguri faina
- 1 ou
- 3 linguri de unt
- patrunjel proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare
- Mai intai curatam cartofii de coaja si punem sa fiarba cca. 30 de minute (este recomandat sa avem cartofii fierti ceva mai devreme, sa fie raciti complet cand modelam rondelele), apoi taiem ciupercile felii subtiri si ceapa julien
- Intr-o tigaie punem putin unt si calim ceapa 5 minute, apoi adugam ciupercile si mai calim pana cand scade zeama lasata de ciuperci. Lasam sa se racoreasca si adaugam patrunjelul taiat mic, sare si piper si amestecam
- Peste cartofii gata fierti punem unt, zdrobim ca pentru piure, asezonam cu sare si piper, adaugam oul si faina si amestecam pana se omogenizeza
- Pe blatul de lucru presaram faina, si punem cu lingura din compozitia de cartofi, apoi formam rondele cu palmele de aprox. 8-10 cm diametru si repetam pana terminam compozitia
- Pe jumatate din rondele punem cam o lingura din ciupercile calite si cu cealalta jumatate din rondele punem ca un capac peste cele cu ciuperci
- Pe marginea rondelelor apasam cu degetele sa lipim, sa sigilam ciupercile, apoi remodelam (retusam ) rondelele si sunt gata pentru prajit
- Prajim rondelele intr-o tigaie nonaderenta unsa cu putin ulei la foc mediu, pana se rumenesc si prind o culoare aramie