Ghiveci de legume
Francezii ii spun ratatouille si acorda poate mai multa atentie aranjarii in farfurie. Romanii au propria varianta pe care o denumesc ghiveci, si caruia nu ii acorda o importanta asa mare aranjarii, dar pana la urma gustul este cel care conteaza.
Ingrediente
- 1 kg vinete
- 700 gr ardei gras rosu
- 5 rosii
- 200 g ceapa galbena
- ulei vegetal
- sare
- piper
- chilli
Mod de preparare
- Curatam vinetele de coaja, le taiem , presaram sare, si lasam intr-o sita sa se scurga sucul amar aproximativ 20- 30 minute
- Intre timp spalam, curatam si taiem ardeiul, apoi il calim cu putin ulei pana se inmoaie, dupa care ii punem intr-un bol. Punem ulei (3-4 linguri, vinetele absorb mult ulei) si calim vinetele (2-3 transe) la foc iute sa se rumeneasca usor, amestecand des
- In alta tigaie incingem putin ulei, calim ceapa taiata marunt pana devine sticloasa , apoi adaugam rosiile taiate si lasam sa fiarba pana mai scade sucul
- Peste rosii adaugam ardeii si vinetele calite, sare, piper, chilli, dupa gust si lasam sa fiarba impreuna la foc mic cca. 15-20 minute, timp in care verificam daca trebuie adaugata apa, atat cat sa nu se prinda de vas, amestecand din cand in cand
- Putem consuma preparatul atat cald cat si rece