Supa de rosii
Supa de rosii, o gustare excelenta pentru pranz in zilele calduroase de vara. Avantajul supei de rosii este ca o putem servii si rece, este la fel de savuroasa.
Ingrediente
- 2 kg rosii coapte
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 morcovi
- 1 telina mica
- 2 ardei grasi rosii
- 1 lingura zahar
- 2 linguri ulei de masline
- smantana
- piper
- sare
Mod de preparare
- Spalam si curatim morcovii, telina, apoi taiem in bucati mari si le punem la fiert cu jumatate litru de apa si un praf de sare. adaugam ceapa curatata si taiata, ardeii grasi taiati in sferturi si fierbem 30 minute (legumele sa se inmoaie)
- In alta oala mai mare punem apa la fiert si adaugam rosiile intregi. Lasam sa dea in cateva clocote - 1 minut maximum, le scoatem pe tocator si lasam sa se racoreasca
- Curatam rosiile de pielite, le tocam si le adaugam in oala cu legume. lasam sa fiarba impreuna 10 minute
- Pasam legumele si usturoiul zdrobit, (fara telina) in blender si pasta obtinuta o trecem iar in oala
- Adaugam uleiul de masline, zaharul, sare, piper dupa gust si mai lasm pe foc inca 5 minute
- Servim supa cu smantana si crutoane