Legume coapte cu sos de iaurt
Langa o friptura savuroasa sau langa un peste gatit perfect la gratar se potriveste bineinteles o garnitura. Dar sa inlocuim traditionala garnitura de cartofi, ca sunt prajiti, copti sau fierti, cu o garnitura ceva mai sanatoasa: legume cu sos de iaurt.
Ingrediente
legume
- 1 vinata
- 1 zucchini
- 2 rosii mari
- 1 lingura ulei de masline
- cimbru
- sare
sos
- 200 g iaurt gras
- 3 catei usturoi
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare
- Spalam si taiem legumele rondele cu grosime de aproximativ 0.5 cm
- Condimentam rondelele de vanata si cele de zucchini, pe o parte cu cimbru si sare, iar pe cealalta parte stropim cu ulei de masline
- Ungem cu putin ulei o tigaie nonaderenta si frigem la foc mare, rondelele de vanata si cele de zucchini, 2-3 minute pe fiecare parte
- In timp cat se racoresc rondelele, pregatim sosul: zdrobim 3 catei de usturoi si frecam cu sare si ulei de masline, apoi adaugam 1 lingura suc de lamaie, iaurtul si amestecam bine
- Alternam rondelele (zucchini, rosie, vanata) cu putina crema de iaurt intre ele si asezam "turnuletele" pe un platou
- Putem servi garnitura alaturi de alte preparate