Clatite cu ciuperci
Clatitele, un preparat atat de versatil incat il putem incadra lejer atat la deserturi cat si la preparate principale. Pentru a obtine un desert delicios trebuie doar ca se combinam clatitele cu diverse arome de inghetata, ciocolata, dulceturi sau fructe de padure. Daca suntem de-a dreptul fani clatite, le putem prepara fara ezitare cu ciuperci sau carne tocata.
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 150 g faina
- 2 oua
- ulei vegetal
- 300 g ciuperci
- 200 g smantana
- 50 g unt
- 50 ml vin alb
- 1 ceapa
- 2-3 linguri cascaval ras
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
- Pentru inceput curatam si spalam sub jet de apa, ciupercile, ceapa si patrunjelul
- Batem ouale cu un praf de sare, apoi se adauga in ploaie faina si treptat lapte rece. Amestecam cu telul pana ce compozitia devine omogena si lasam la odihna aprox. 20 minute
- Intre timp pregatim umplutura. Tocam marunt ciupercile, ceapa, si le calim intr-o tigaie cu unt, apoi stingem cu vin si lasam sa se inabuse10-15 minute, pana se inmoaie bine ciupercile
- Peste ciuperci adaugam, smantana, cascavalul ras si amestecam la foc mic pana obtinem un sos gros. Adaugam sare,piper si patrunjel tocat
- Ungem cu ulei o tigaie nonaderenta si coacem pe rand fiecare clatita. Punem pe fiecare clatita doua linguri din compozitia de ciuperci, apoi rulam si le asezam pe un platou