Kebab
Kebabul, preparatul ce reprezinta amestecul oriental de condimente, legume si carne. Se pare ca gyrosul, dar si varianta traditionala a tacoului mexican, s-ar trage tot din kebabul turcesc, acestea fiind adaptate specificului local.
Ingrediente
- 600 g carne tocata de miel
- 200 g carne tocata de vita
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa medie
- 1 lingura chimion
- 1 lingurita boia dulce
- 1 legatura patrunjel
- chilli tocat
- sare
- piper
Mod de preparare
- Preincalzim gratarul
- Pentru inceput taiem foarte marunt ceapa, ardeiul, patrunjelul si amestecam bine cu carnea tocata, chimenul si boia de ardei dulce. Condimentam cu chilli, sare, piper dupa gust si lasam la frigider timp de 30-40 de minute pentru a se imbina aromele
- Din compozitia de carne, formam cate o chiftea mai mare, care se introduce in capatul unei tepuse late, apoi modelam cu mana, lasand capetele libere 2-3 cm
- Punem kebab-ul pe gratar si lasam timp de 8-10 minute pana ce este facut