Supa crema de ciuperci in paine
Ciupercile se gatesc usor si sunt la indemana noastra pentru a completa cosul zilnic de alimente si asta pentru ca din fructe si legume trebuie sa obtinem cat mai multe beneficii nutritive de care avem nevoie. De curand ciupercile au fost recunoscute ca fiind super-alimente si asta ne face sa le acordam mai multa atentie. Ciupercile nu contin grasimi, zahar sau sare si sunt o sursa excelenta de fibre, vitamine si minerale esentiale.
Ingrediente
- 1 kg ciuperci proaspete
- 800 ml supa
- 250 ml smantana dulce
- 200 ml lapte
- 2 ceapa galbena taiata marunt
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri faina
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare
- Curatam si spalam ciupercile, apoi le taiem in felii subtiri
- Intr-o cratita mare incingem uleiul, adaugam untul si sotam ceapa timp de 2-3 minute, adaugam usturoiul maruntit si sotam timp de alte 2 minute. Adaugam ciupercile si calim pana scade volumul lor, condimentam cu sare si piper, adaugam faina amestecata bine-bine cu laptele, turnam si supa si lasam sa fiarba circa 20 minute
- Luam cratita de pe foc, turnam smantana si mixam supa cu un mixer vertical sau in blender pana devine crema
- In timp ce fierb ciupercile, pregatim painicile. Taiem capace deasupra si scobim miezul
- Supa se pune in "castroanele" de paine si se serveste imediat