Paste carbonara
Carbonara, una dintre zecile de feluri de paste pe care italienii le prepara cu desavarsire, doar au talentul de a gati retete simple si gustoase. Tot ce ne trebuie pentru a prepara carbonara sunt 20 de minute si cateva ingrediente pe care precis le avem la indemana.
Ingrediente
- 250 gr paste fusilli
- 100 gr sunca presata
- 50 gr parmezan
- 2 catei usturoi
- 2 galbenusuri
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare
- Intr-o oala punem pastele la fiert in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj
- Intr-un bol batem ouale cu telul, adaugam piper, parmezanul ras si amestecam bine (putem opri putin parmezan pentru servit)
- Incingem uleiul intr-o cratita si calim usturoiul zdrobit cateva secunde, pana isi elibereaza aroma, apoi il scoatem. Punem sunca taiata si calim 1-2 minute (nu prajim). Adaugam pastele scurse de apa, punem 2 linguri din apa in care au fiert pastele, agitam tigaia, lasam cateva secunde si oprim focul
- Punem amestecul de ou in tigaie peste pastele fierbinti si amestecam repede si bine
- Transferam pastele pe doua farfuri, adaugam verdeata si servim fierbinti