Rulada cu carne tocata si oua fierte
Rulada cu carne tocata si oua fierte o gasim frecvent in meniu cu ocazia sarbatorilor de Paste, dar si ca aperitiv pentru diverse ocazii. Compozitia este asemanatoare cu cea a chiftelelor, dar fiind gatita la cuptor este mai sanatoasa decat chiftelele prajite in ulei.
Ingrediente
- 700 g carne tocata de porc
- 3 oua fierte tari
- 2 oua crude pentru compozitie
- 4-5 catei de usturoi
- 2 linguri cu marar tocat
- 1/2 lingurita cimbru
- sare
- piper
- 5 linguri pesmet
Mod de preparare
- Preincalzim cuptorul la 160 grade C
- Intr-un vas punem carnea tocata, ceapa data pe razatoarea mica si scursa, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat, cimbru, sare si piper dupa gust, cele doua oua crude apoi amestecam bine cu mana pana se omogenizeaza
- Pe o folie de bucatarie asezam compozitia de carne si o intindem uniform de lungimea tavii in care urmeaza sa fie coapta
- Asezam ouale fierte, curatate de coaja, pe marginea unei laturi lungi a stratului de carne tocata si rulam cu grija ajutandu-ne de folia de plastic. strangem bine la capete si rulam pe masa de cateva ori
- Scoatem rulada din folia de plastic, apoi tavalim prin pesmet incat sa fie acoperita peste tot si asezam rulada in tava tapetata cu hartie de copt
- Punem la copt timp de aproximativ 45 de minute