Cartofi copti cu sos de iaurt si somon
Aveti pofta de un preparat usor inedit si gustos?....Bun sa ne apucam de treaba, pentru ca o sa necesite ceva timp sa ducem la capat aceasta reteta de cartofi cu sos de iaurt serviti alaturi de somon fume.
Ingrediente
Cartofi
- 4 cartofi albi medii
- 1 lingura de sare
- 150 g somon fume
Sos
- 1 pahar iaurt gras
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingura suc de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare
- Preincalzim cuptorul la 200 grade C
- Spalam bine cartofii, ii frecam cu sare de bucatarie si impachetam fiecare cartof in folie de aluminiu, ii asezam in tava, dupa care bagam tava in cuptor si lasam la copt 30-40 minute (verificam cu o betisorul de frigarui, trebuie sa patrunda usor in cartof).
- In timp ce cartofii se coc, pregatim sosul. Amestecam intr-un castron iaurtul cu usturoiul pisat, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust
- Dupa ce s-au copt cartofii, scoatem tava si lasam putin sa se racoreasca
- Asezam cartoful pe o farfurie, desfacem staniolul, il strangem din lateral sa "crape" si turnam sosul de iaurt deasupra
- Punem alaturi cateva felii de somon fume si putem servi