Gogosi Gulab Jamun
Gulab Jamun este un desert foarte popular in India, Sri Lanka, Nepal cat si in Pakistan. Preparatul isi are originea in India medievala, iar o legenda spune ca au fost facute din greseala de bucatarul personal al imparatului Shah Jahn al Mughalului.
Ingrediente
- 2 cani de lapte praf
- 1/2 cana faina alba
- 1/4 cana de ghee (ulei de unt)
- 1/2 cana de lapte
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- Ulei vegetal
- 3 cani de apa
- 1 1/2 cani de zahar
- 1/2 lingurita de cardamom
Mod de preparare
- Amestecati intr-un bol laptele praf, faina si bicarbonatul de sodiu
- Adaugati ghee peste si amestecati bine
- Apoi cate putin in timp ce amestecati, adaugati lapte si pe urma lasati de-o parte timp de 20 minute
- Puneti restul ingredientelor intr-o cratita la fiert la foc mic
- Din aluat formati bilute mici
- Prajiti bilutele in ulei vegetal intr-o friteuza sau o cratita cu mai mult ulei
- Scoateti gogoselele intr-un castron si turnati siropul cald peste ele