logo
  • Acasa
  • Selector-Retete
  • Contact

Gogosi Gulab Jamun

Gogosi Gulab Jamun

Gulab Jamun este un desert foarte popular in India, Sri Lanka, Nepal cat si in Pakistan. Preparatul isi are originea in India medievala, iar o legenda spune ca au fost facute din greseala de bucatarul personal al imparatului Shah Jahn al Mughalului.

Ingrediente

  • 2 cani de lapte praf
  • 1/2 cana faina alba
  • 1/4 cana de ghee (ulei de unt)
  • 1/2 cana de lapte
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Ulei vegetal
  • 3 cani de apa
  • 1 1/2 cani de zahar
  • 1/2 lingurita de cardamom

Mod de preparare

  • Amestecati intr-un bol laptele praf, faina si bicarbonatul de sodiu
  • Adaugati ghee peste si amestecati bine
  • Apoi cate putin in timp ce amestecati, adaugati lapte si pe urma lasati de-o parte timp de 20 minute
  • Puneti restul ingredientelor intr-o cratita la fiert la foc mic
  • Din aluat formati bilute mici
  • Prajiti bilutele in ulei vegetal intr-o friteuza sau o cratita cu mai mult ulei
  • Scoateti gogoselele intr-un castron si turnati siropul cald peste ele
Copyright © flavor-picker.ro 2023
  • Politici private