Oua umplute cu ciuperci
Ouale umplute cu ciuperci, un aperitiv pe care il putem include cu succes in meniurile pentru mesele festive. Ciupercile sunt alimente foarte cautate de vegetarieni, de cei care tin cure de slabire, dar si de cei care tin post, putand fi preparate pe tot parcursul anului.
Ingrediente
- 12 oua
- 250 g ciuperci
- 1 ceapa medie
- 2 linguri smantana grasa
- 2 linguri maioneza
- 1 lingurita mustar
- piper
- sare
Mod de preparare
- Fierbem ouale 10-12 minute, le scoatem intr-un vas cu apa rece, lasam 2-3 minute si le curatam
- Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Adaugam ciupercile taiate cubulete mici si lasam pana scade sucul lasat de ciuperci, dar nu trebuie sa se rumeneasca. Lasam la racit
- Taiem ouale in doua pe lung, scoatem galbenusurile intr-un castron si le maruntim cu o furculita, adaugam ciupercile cu ceapa calita (trebuie sa fie rece) , mustarul, smantana, maioneza, putin piper, un praf de sare si amestecam
- Cu aceasta compozitie umplem jumatatile de ou
- Tinem ouale in frigider acoperite cu folie pana la servire