Enchilada cu porumb dulce si fasole rosie
Enchilada inseamna "acoperit cu sos de ardei iute" si este un preparat tipic mexican care se prepara cu diverse umpluturi, dar ce ramane comun la toate retetele este sosul la care se foloseste obligatoriu ardei iute.
Ingrediente
- 3 tortilla
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras galben
- 2 rosii decojite si tocate marunt
- 1 ceapa rosie taiata marunt
- 1 zucchini razuit
- 100 g mozzarella rasa
- 200 g fasole rosie din conserva
- 200 g porumb dulce
- 200 ml sos de rosii
- 1 chilli tocat marunt
- ulei vegetal
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
- Preincalzim cuptorul la 170 grade C
- Intr-o tigaie sotam ceapa, apoi adaugam ardeiul taiat marunt, zucchini razuit, rosiile tocate si lasam pe foc pana cand ceapa devine translucida
- Condimentam cu sare, piper si chilli, apoi adaugam fasolea rosie, porumbul si mai lasam pe foc timp de 2-3 minute
- Din aceasta compozitie punem pe fiecare tortilla, rulam si asezam intr-un vas termorezistent
- Punem peste enchilada sosul de rosii, mozzarella si lasam la cuptor timp de 20- 30 de minute pana se rumenesc, iar dupa ce scoatem, presaram patrunjel proaspat deasupra